Izbijelite zube sa ovim namirnicama


Jagode
  • Jagode su snažni izbjeljivači zubi koje sadrže vitamin C. One učinkovito pomažu u otklanjanju površinskih mrlja i plaka te tako izbjeljuju zube. Svježe jagode sadrže jabučnu kiselinu koja izbjeljuje zube. U kombinaciji sa sodom bikarbonom, jagode postaju prirodno sredstvo za čišćenje zubi. Izgnječite jagode te smjesu pomiješajte sa sodom bikarbonom. Koristite mekanu četkicu da nanesete smjesu na zube. Ostavite da djeluje 5 minuta, a zatim temeljito iščetkajte zube sa pastom te isperite.
Jabuke
  • Jabuka neće zamijeniti četkicu za zube, ali žvakanje jabuka potiče proizvodnju sline u ustima i smanjuje karijes snižavanjem razine bakterija. Jabuke također sadrže jabučnu kiselinu, spoj koji se koristi za izbjeljivanje zubi. Pomažu pri čišćenju žutih mrlja za zubi te čiste plakove iz korijena zuba. Uvijek je bolje jesti cijele jabuke, a ne samo njihov sok jer ako ih ogulimo one gube blagotvorna svojstva za zube.
Banane
  • Prepune vitaminima, mineralima i kalijem, banane imaju brojne zdravstvene prednosti. Ne lijepe se za zube i unutarnji dio kore banane pomaže u izbjeljivanju zubi. Izbjeljivanje zubi bananinom korom je vrlo sigurno i zdravo jer su kore izvor minerala i vitamina. Uzmite komad unutrašnje kore banane i nježno trljajte zube oko 2 minute. Minerali kao što su kalij, magnezij i mangan će se apsorbirati u zube i izbijeliti ih.
Lubenice
  • Jeste li znali da lubenica može pomoći u jačanju i u manjoj mjeri čišćenju zubi i desni? Kako je to moguće? Za to je zaslužan vitamin C u lubenici. To ljetno voće je bogato vitaminom C koji je jako koristan za zube i desni. Ima antioksidativna svojstva koja sprječavaju oštećenja stanica i osiguravaju zdrave desni. Adekvatna konzumacija voća i povrća je poznata za jačanje imuniteta i niže stope bolesti desni.
Naranče
  • Bitno je jesti naranče zbog kalcija i vitamina C. Jedna čaša narančinog soka dnevno bi obogatila prehranu kalcijem i pomogla izgraditi jače zube. Naranče su savršeni izbor za zdrave zube i desni. Limunska kiselina prisutna u narančama kontrolira razinu kiselosti u ustima i potiče izlučivanje sline za koju smo već rekli da se prirodno sredstvo za čišćenje usne šupljine i zubi. Bijeli dio narančine kore, nazvan albedo, je vrlo koristan jer obiluje flavonoidima i drugim antikancerogenim spojevima. Za izbjeljivanje zubi ogulite naranču i trljajte albedo nad svojim zubima i kasnije isperite usta vodom.
Ananas
  • Ananas je koristan za izbjeljivanje zubi. Velika količina vitamina C u ananasu sprječava nastanak plaka i bolesti desni. Vrlo je važno održavati zdravlje desni. Desni drže zube na mjestu i ako su nezdravi, zubi će također biti u lošem stanju. Dokazano je da bromelin koji se nalazi u ananasu djeluje kao prirodno sredstvo za otklanjanje mrlja za zubi. Bromelin također razbija opasne bakterijske naslage na zubima koje proizvode kiseline koje nagrizaju caklinu i dovode do karijesa.
Krastavci
  • Krastavac je jednogodišnja biljka iz porodice tikvi. Sastoji se od 97% vode i bogat je vitaminima i mineralima. Sok krastavca je veoma koristan za ljude koji pate od raznih problema sa zubima i upalama desni. Krastavac je dobar izvor prehrambenih vlakana i održava zube zdravima i bijelima.
Mrkva
  • Mrkve sadrže vitamin A koji je potreban za zdrave zubne cakline. Konzumiranje sirovih mrkva potiče izlučivanje sline, prirodnog sredstva za čišćenje mrlja na zubima i cijele usne šupljine.  Mrkve djeluju kao prirodno brusno sredstvo koje pomaže u otklanjanju prljavštine sa zuba i desnih. Minerali u mrkvi ubijaju bakterije u ustima i sprječavaju oštećenja zuba.